Help Us Improve Our Site

Η αρχαιοελληνική τέχνη αναβιώνει στο Σικάγο!

.
ΣΙΚΑΓΟ, ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ


Τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους φαίνεται πως εμπιστεύονται οι Αμερικανοί για την παραγωγή συγκεκριμένων χρηστικών αντικειμένων. 
 Συγκεκριμένα σε ντοκιμαντέρ που δημιούργησε το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο παρουσιάζουν πώς αρχαίοι οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι κατασκεύαζαν νομίσματα, βάζα και γυαλί.



Η εν λόγω σειρά επιμορφωτικών ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε με σκοπό να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες στους επισκέπτες του Ινστιτούτου: αφενός να τους αποκαλύψει τις διαδικασίες πίσω από την παραγωγή συγκεκριμένων χρηστικών αντικειμένων, αφετέρου να τους δείξει πώς κάποια σύγχρονα προϊόντα προκύπτουν μέσα από παλαιότατες διαδικασίες παραγωγής.



Πώς κατασκευάζονταν τα αρχαιοελληνικά βάζα, από την επεξεργασία του πηλού, μέχρι τη ζύμωση, τη μορφοποίηση, τη διακόσμηση με ζωγραφικές παραστάσεις και το ψήσιμο; Πώς φτιαχνόταν το φυσητό γυαλί το 40 π.Χ., τα νομίσματα, τα είδη αγγειοπλαστικής;



Δείτε τα ντοκιμαντέρ της σειράς Launchpad των γκαλερί Ελληνικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Τέχνης των Mary και Michael Jaharis, που λειτουργούν στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by Making Different